Postihistoriallinen yhdistys pyrkii edistämään paikallishistorian keräämistä tuomalla esiin uusia näkökulmia “perinteisen” näyttelykokoelmaan tähtäävän keräämisen rinnalle. Tuomme esiin näkökulmia millaista materiaalia (filateelista ja ei-filateelista) voi hankkia kokoelman elävöittämiseksi ja monipuolistamiseksi. Tällaisia ovat mm. postikortit, erilaiset Postin julkaisut, tulitikkuetiketit, firmakuoret jne. Listaa voisi vielä jatkaa vaikkapa laskuilla, kuiteilla, matkalipuilla ym.

Paikallishistorian kerääminen on perinteisesti mielletty leimakeräämiseksi, mikä onkin olennainen osa tällaisia kokoelmia. Vanhat leimat on dokumentoitu eri luetteloissa ja käsikirjoissa hyvin, vaikeudet ja uuden tutkimuksen tarve alkaa ajalta siltaleimojen jälkeen.

Oheisesta linkistä löytyvä sarjan ensimmäinen “Hämeenlinna” -lehtinen on tuotettu Tavastex-2022 näyttelyssä jaettavaksi. Vastaavat on tarkoitus tuottaa ainakin kahteen seuraavaan kansalliseen näyttelyyn (RiiHeX 2023 ja Joensuu 2024).

Sarjan toinen vihkonen “Riihimäki & Hyvinkää” on julkaistu RiiHeX 2023 -näyttelyssä ja sen voi ladata oheisesta linkistä.